Ga naar de startpagina Aanmelden bij uw Tuinman Vraag een offerte aan... Meld u aan bij UwTuinman.nl Tuinshops Contact
Tuintips van deze maand

Graszoden

Mei is een ideale maand om graszoden te laten leggen. Gaat u het zelf doen? Informeer bij uw hovenier! De voorbereidingen van het perceel waarop een graszodenmat wordt gelegd vraagt net zoveel aandacht als een in te zaaien stuk grond. De grond dient vrij te zijn van kluiten, stenen en oneffenheden. Het leggen van zoden kun je vergelijken met het leggen van vloerbedekking. De rollen dienen direct tegen elkaar te worden gelegd. U begint rondom aan de buitenzijde en werkt dan de binnenkant af. De laatste zoden kunnen gemakkelijk met een mes op maat worden gesneden. Voor en na het leggen kunt u het 'aanslaan' van de zodenmat bevorderen door graszodenmest te strooien. Het is heel belangrijk de graszoden de eerste weken goed nat te houden en de eerste maand voorzichtig te betreden.

Gazononderhoud

In de maand Mei kan het gazon ook weer goed onder handen genomen worden. Met de verticuteerhark of machine kunt u uw grasmat eens goed doorluchten. Dit zorgt namelijk voor een open structuur waardoor het gras een volle groei doormaakt. Na het verticuteren kunt u de grasmat bezanden door er een dun laagje zand overheen te strooien. Dit gaat het verschralen van de grond tegen en bevorderd de vochthuishouding. Tevens krijgt u daarmee een strakkere grasmat. Een goede bemesting zal uw grasmat nu zeker kunnen gebruiken. Ondanks dat "organische meststoffen" in het algemeen iets duurder zijn dan de "minerale meststoffen", hebben deze een duurzamere werking en spoelt het minder snel de grond in. Let daarop bij de aanschaf van gazonmest, uw hovenier kan u hierover alles vertellen!

Eenjarigen en potplanten

Zo rond de ijsheiligen kunt u bij uw hovenier weer uw eenjarigen bestellen en gaan poten. De bloempotten en perkjes worden weer gevuld.
Bedenk hierbij wel dat u de juiste potgrond gebruikt en geen bemeste tuinaarde voor het vullen van bloembakken! Deze grond is veel te zuur voor de jonge wortels van de eenjarigen. Ook de overblijvende potplanten kunnen weer overgepoot en buitengezet worden. Let ook hierbij op de soort potgrond die u gebruikt. Tropische planten verlangen vaak een andere grond samenstelling, dan die in de gangbare potgrond verwerkt is.

Mei  
Graszoden
Mei is een ideale maand om graszoden te laten leggen. Gaat u het zelf doen? Informeer bij ...
Gazononderhoud
In de maand Mei kan het gazon ook weer goed onder handen genomen worden. Met de verticutee...
Eenjarigen en potplanten
Zo rond de ijsheiligen kunt u bij uw hovenier weer uw eenjarigen bestellen en gaan poten. ...
jan feb mrt apr mei jun
jul aug sep okt nov dec