Ga naar de startpagina Aanmelden bij uw Tuinman Vraag een offerte aan... Meld u aan bij UwTuinman.nl Tuinshops Contact
Tuintips van deze maand

Wortelgoed

In februari is het nog een perfecte tijd om wortelgoed (dwz heesters en bomen geleverd zonder pot of draadkluit) in te poten. Als u de planten laat bezorgen, let daarbij wel op eventuele vorst, dit kan funest voor de planten zijn. Dek ze dus goed af, poot ze meteen in of kuil ze op!

Rozen

Om een rijke bloei te krijgen in de zomer moeten de planten goed kunnen groeien. Een goede snoei van de rozen in uw border is daarbij van belang.
In het najaar heeft u de rozenstruik al teruggeknipt tot op kniehoogte. Nu het voorjaar er zo langzamerhand aan komt, beginnen de ogen op de takken zich te ontwikkelen tot duidelijk zichtbare knoppen. Als de ergste vorst voorbij is, kunnen de rozen teruggesnoeid worden tot op drie knoppen, of wel enkel hoogte. Let daarbij op het volgende: houdt het mes of snoeischaar ietswat schuin naar het hart van de plant snoei zoveel mogelijk net boven die knoppen die naar buiten staan, zo verkrijgt u een bredere plant. Knip niet te kort op de knop want de sapstromen mogen niet belemmerd worden. Te hoog boven de knop snoeien is ook niet goed want het gedeelte boven de knop dat op den duur afsterft kan een bron voor infecties veroorzaken. Goed scherp snoeimes geeft natuurlijk het beste resultaat. Als de roos ,die een rijke voeding verlangt, goed gesnoeid is zult u in de zomer veel plezier beleven aan de rijke bloemenpracht.

Versnipperen van takken

Wanneer u biologisch en op natuurvriendelijke wijze uw tuin onderhoud, dan weet de maand februari nog wel wat werk te doen. Het is de perfecte tijd om de composthoop eens om te zetten met de spade of reeds gecomposteerd groenafval te verspreiden in de tuin. Let wel dat takken niet snel composteren. Om dit proces te versnellen kunt u het beste snoei takken versniperen. Mocht u veel bomen hebben die gesnoeid zijn, spaar de takken op en laat een proffesional het takken hout versnipperen. De snippers zijn ook te gebruiken als decoratie tussen de heesters, of onkruidremmers langs te tuinpaden!

Februari  
Wortelgoed
In februari is het nog een perfecte tijd om wortelgoed (dwz heesters en bomen geleverd zon...
Rozen
Om een rijke bloei te krijgen in de zomer moeten de planten goed kunnen groeien. Een goede...
Versnipperen van takken
Wanneer u biologisch en op natuurvriendelijke wijze uw tuin onderhoud, dan weet de maand f...
jan feb mrt apr mei jun
jul aug sep okt nov dec