Ga naar de startpagina Aanmelden bij uw Tuinman Vraag een offerte aan... Meld u aan bij UwTuinman.nl Tuinshops Contact
Tuintips van deze maand

Tuinaanleg

Wanneer u besluit een hovenier in te schakelen voor de aanleg van de tuin, informeer eerst eens naar de mogelijkheden. In april zijn er diverse tuinbeurzen en modeltuinen geopent, die u een goed beeld kunnen geven over nieuwe trends. Het is verstandig eerst zelf een kleine schets van uw tuin te maken en te inventariseren wat de wensen zijn in de nieuwe tuin. Gazon, vijver, bomen, heesters, bloemen, speeltoestellen, schuttingen etc etc. De hovenier kan desgewenst een ontwerptekening en een prijsopgaaf maken.

Algemeen

April is echt de laatste maand dat u wortelgoed als coniferen, bomen en heesters kunt (in-) poten. Let op: gepoot plantgoed moet nu veel water hebben.
Ook de bol- en knol gewassen, zoals Begonia's, Gladiolen en Canna's, kunnen weer de grond in. En als u ook eenjarigen in de volle grond zaait, dan kan dit nu gebeuren.
April leent zich perfect voor het eerste grote voorjaarsonderhoud. Schoffelen, overtollig blad opruimen, eventueel snoeiwerk en inpoten. Ook het eerste maaiwerk van uw gazon staat weer voor de deur. Denk eraan dat u de eerste keer het gazon niet te kort maait!

Nieuw gazon

Voordat u kunt gaan inzaaien kunt u het beste de grond vruchtbaar maken door b.v. gedroogde koemest of natuurcompost door de grond te werken. In beide gevallen dient u voor inzaai de grond twee keer goed door te spitten en d.m.v. een hark goed te egaliseren.Een ge?galiseerd gazon kijkt veel mooier voor het oog. Neem hiervoor gerust de tijd, want een goed aangelegd gazon kan tientallen jaren meegaan.

Deze periode is zeer geschikt voor gezaaide gazons en is bovendien voordeliger. Echter pas na ca. 2 maanden kan de mat echt worden betreden, maar een ingezaaid gazon heeft overigens een veel langere levensduur.

De vakman kan u precies vertellen welk zaaimengsel u moet gebruiken. Zomaar een pakje graszaad kopen heeft geen zin. Elke factor in de tuin (grondsoort, schaduw, waterhoogte, etc etc) heeft invloed op het eind resultaat. Een geschikt zaaimengsel is dus van groot belang! Wilt u direct resultaat? Denk dan eens aan graszoden, de hovenier kan u hierover uitgebreid informeren!

April  
Tuinaanleg
Wanneer u besluit een hovenier in te schakelen voor de aanleg van de tuin, informeer eerst...
Algemeen
April is echt de laatste maand dat u wortelgoed als coniferen, bomen en heesters kunt (in-...
Nieuw gazon
Voordat u kunt gaan inzaaien kunt u het beste de grond vruchtbaar maken door b.v. gedroogd...
jan feb mrt apr mei jun
jul aug sep okt nov dec